Ψήφισμα Αγωνιστικής Συνεργασίας


Η ΕΡΤ χρόνια τώρα αποτελούσε το πρώτο βιολί του μηχανισμού προπαγάνδας του αστικού κράτους με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Κατασυκοφαντούσε τον αγώνα των εργαζομένων καθώς και τις απεργίες που εκδηλώνονταν σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι όποιες εκλεκτές πολιτιστικές δημιουργίες των καλλιτεχνών της ΕΡΤ συσκοτίζονταν κάτω από δεκάδες άλλα έργα και ντοκιμαντέρ … που κάνοντας ωμή αντικομουνιστική προπαγάνδα, εξίσωναν με άθλιο τρόπο θύτες και θύματα, τον φασισμό με τον κομμουνισμό.

Οι εξελίξεις με το κλείσιμο της ΕΡΤ, εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική του κεφαλαίου, των καπιταλιστών στα ΜΜΕ που αναζητούν νέα πεδία κερδοφορίας, με τσακισμένα τα εργασιακά δικαιώματα και υποταγμένους εργαζόμενους στις επιδιώξεις των καπιταλιστών.

Το δίλλημα δεν είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Το πραγματικό δίλλημα είναι ή με τα μονοπώλια ή με το λαό, αφού οι ίδιες πολιτικές που τόσα χρόνια κατακρεουργούν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων στη χώρα μας, εφαρμόζονται ταυτόχρονα σ’ όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε με μνημόνιο είτε χωρίς.

Η οικονομία δεν πρέπει να αποσπάται από την πολιτική και όποια κυβέρνηση εναλλάσσεται στην πολιτική σκηνή θα πράττει τα ίδια και χειρότερα εις βάρος του λαού όσο θα τα κλειδιά της οικονομίας θα έχουν στα χέρια τους οι καπιταλιστές. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ πρέπει να έχει κατεύθυνση την  ανατροπή των βαρβάρων αντιλαϊκών πολιτικών  που υπαγορεύονται απ’ τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, επομένως ο αγώνας πρέπει να εξυπηρετεί τον αγώνα της ανατροπής του κεφαλαίου.

Ο αγώνας να μην εξαντλείται στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής αλλά να απλωθεί οργανωμένα σε κάθε χώρο δουλειάς στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στις επιχειρήσεις. Να παλέψουν οι εργαζόμενοι να μην περάσουν οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί πριν και μετά το μνημόνιο. Παράλληλα πρέπει οι εργαζόμενοι  να βγάλουν συμπεράσματα απ’ την στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που τόσα χρόνια έβαζαν πλάτη στις αντεργατικές πολιτικές της κάθε κυβέρνησης και να συμπορευτούν με αυτές τις δυνάμεις που έχουν ταξικό προσανατολισμό.

Απαιτούμε

1. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

2. Επαναπρόσληψη των εργαζομένων της ΕΡΤ με πλήρη δικαιώματα

3. Να ενωθούμε στην κατεύθυνση αυτή που θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλουτοκρατίας.

———————————————————————————————

Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ – ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !

Αφήστε σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s